Skip to the content

BGK - Billedkunstnerisk Grundkursus (17-25 år)

BGK - Billedkunstnerisk GrundKursus er et treårigt talentforløb, som forbereder dig til optagelsesprøve på de kunstneriske videreuddannelser f.eks. kunstakademi, designskoler, arkitektskoler, animationsuddannelser eller til et fremtidigt arbejde med innovation. Forløbet kan kombineres med en gymnasial uddannelse, anden skolegang eller arbejde.

På BGK får du undervisning to dage om ugen fra kl 18-21 og får nøgle til værkstedet og dermed mulighed for at arbejde når det passer ind i det liv. Undervisningen er tilrettelagt så det giver dig et grundigt kendskab til billedkunstens fagområder indenfor billede, tegning/grafik, maleri/collage, animation, skulptur, foto, video og installation, samt arkitektur, design og kunsthistorie. Der arrangeres studieture, masterclass og du får mulighed for at få din egen mentor indenfor det kunstområde du vil dyrke.

Du får ialt 10-12 timers undervisning, i gennemsnit, pr.uge.

Som en del af undervisningen, udstilles 2-4 gange om året og du møder de professionelle kunstnere i Viborg området og besøger uddannelserne, der er relevante for dit fremtidige studievalg.


OPTAGELSESPRØVEN

Optagelsesprøven kommer til at foregå søndag d. 2.juni 2019 i Billedkunst & Designs lokaler, Regimentsvej 5 i Viborg. Det bliver i tidsrummet 16.00-20.00

Du skal afsætte omkring 3 timer til prøven, og vi anbefaler, at du møder op i god tid, og må påregne nogen ventetid.

Ved ankomsten skal du henvende dig for at blive registreret, hvor du også får taget et portrætfoto og her afleverer du mindst 10 tegninger, billeder/skulpturer, designs, fotos eller video, der viser hvad du er optaget af, og hvordan du arbejder. Du får et lokale hvor du stiller dine ting op.

Du vil møde studerende på BGK på deres Værksted og herefter begynder selve din optagelsesprøve.

1.Tegneøvelse - 30 min.

2. Fotoopgave i nærmiljøet - 30 min. (tag 20 fotos med din mobil)

3. Materiale/Skulpturopgave - 30-60 min.

4. Individuel samtale med 2 billedkunstnere med tilknytning til Kulturskolen og en ekstrern censor - ca. 30 min.

Du vil forvente at kunne få svar i løbet af 7 dage efter optagelsesprøven.

Du tilmelder dig optagelsesprøven herunder.

HVORFOR SKAL JEG GÅ PÅ BGK?

BGK giver dig, udover en grundlæggende kunstfaglig viden, et unikt studiemiljø med fri adgang til værksted og et stærkt fællesskab med andre unge der brænder for kunst.

BGK giver dig muligheden for fordybelse og at udvikle dine kunstneriske evner. Forløbet skærper dine evner til at se, udvikler dine tekniske og håndværksmæssige kompetencer, styrker det personlige udtryk, giver selvindsigt og styrker dine evner til selvledelse. Du får en bred kunstfaglig viden, styr på samtidskunsten og afklarer dit eget kunstneriske ståsted.

BGK giver dig desuden indsigt i de forskellige uddannelsesmuligheder indenfor det kunstneriske felt, og forbereder til optagelsesprøver på uddannelsesinstitutioner indenfor arkitektur, design og billedkunst.

HVAD KOSTER DET AT GÅ PÅ BGK?

Det koster kun 6.625 om året at gå på BGK. Herudover kan der komme udgifter til studieture, arrangementer, udstillinger mm.

For mere information kontakt koordinator Lis Wuisman Jørgensen - lwj@viborg.dk


Tilmeld