Skip to the content

Musik og fællesskab på højt niveau

Drømmer du om at nørde musik i det meste af din fritid? Og vil du finde et fællesskab med andre unge, som har det på samme måde?

Så skulle du overveje at søge ind på MGK – et musikalsk grundkursus på tre eller fire år, som kvalificerer dig til optagelsesprøven på landets konservatorier.

På Kulturskolen Viborg kan du vælge den klassiske eller rytmiske linje, hvor hovedfaget er et instrument eller sang. Men du kan også vælge produktionslinjen, hvor dit hovedfag for eksempel kan være sangskrivning, elektronisk musik eller lydteknik. På alle tre linjer sammensætter vi nogle super fede MGK-forløb, og vi gør meget ud af at lytte til dine ønsker og idéer undervejs.

Vi lægger stor vægt på, at vores elever er ’skabende’ musikere. Det betyder, at du som MGK-elev i på Kulturskolen Viborg ikke bare lærer at kopiere andres musik, men også at finde din egen stil og byde ind i sammenspil og musikalske fællesskaber.

Her bliver du en del af et kreativt miljø omkring Klub 0.12, hvor både vores lærere, MGK’ere og andre elever arrangerer koncerter og foredrag, og her kan du snuse til den del af livet som musiker, der handler om at få nogle gode idéer og føre dem ud i livet.

Vi har orienteringsmøde 15. januar og tilmeldingsfrist 1. februar. Det kan du læse mere om, hvis du scroller ned ad siden.

Undervisningen

På MGK får du undervisning i dit hovedfag og i klaver som bifag. Hvis dit hovedfag er klaver, kan du selv vælge et bifag. Du har hørelære, musikteori, SDS (sang, dans og spil) og kor sammen med de andre MGK’ere en aften om ugen, og derudover skal du regne med sammenspil, koncerter og studieture i løbet af året.

Timefordelingen på en 3-årig MGK ser sådan her ud:

  • Hovedfag: 60 minutters undervisning i 34 uger hvert år
  • Bifag: 20 minutters undervisning i 34 uger hvert år
  • Sammenspil: Cirka 2 ½ time i 25 uger hvert år
  • Teori, hørelære, SSB og kor: 3 timer i 34 uger hvert år  

Tager du MGK på 4 år, har du lidt mindre undervisning i dit hovedfag og bifag. Og generelt gør vi både på det 3-årige og det 4-årige forløb meget ud af at tage hensyn til din uddannelse og hverdag.

Når du går på MGK er undervisningen gratis, men uddannelsen er ikke i sig selv SU-berettiget.

 

Hvordan søger jeg ind?

Først og fremmest synes vi, at du skal komme til vores orienteringsmøde 15. januar i Klub 0.12 på Kulturskolen Viborg. Her får du meget mere af vide om optagelsesprøven.

Hvis du vil til optagelsesprøve, skal melde dig til senest 1. februar 2019 på http://www.musikalskgrundkursus.dk/. Her kan du også læse mere om optagelsesprøverne til hhv. klassisk, rytmisk og produktionslinjen.

Optagelsesprøverne ligger i maj/juni. Nærmere info følger.

Kan man gå på MGK og i gymnasiet samtidig?

MGK er tilrettelagt, så du også kan gå i gymnasiet eller have et arbejde. Men det kræver hårdt arbejde, og du skal være opmærksom på, at det ikke er alle, som kan overskue 3 år med både gymnasieuddannelse og MGK.

Derfor vælger mange at søge ind på MGK lidt forskudt af gymnasiet, så de afsluttende prøver ikke falder samme sommer. Du kan for eksempel søge ind, mens du går i 8. klasse, eller når du er kommet i gang med gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse.

Men der er også en anden mulighed. I samarbejde med Viborg Katedralskole tilbyder Kulturskolen Viborg nemlig, at du kan tage både MGK og STX på fire år. Du har grundlæggende de samme fag og antal timer, men de er fordelt på fire i stedet for tre år.

Samtidig kan vi tilbyde dig en plads på Viborg Katedralskoles hyggelige kollegium, hvis du kommer langvejs fra.

Vi foreslår, at du kommer til vores orienteringsmøde 15. januar og får en snak med vores MGK-koordinator Henrik Resen og de nuværende MGK-elever om, hvilken løsning, der passer bedst til dig.